Wesołych Świąt

Stop depresji

więcej

Pracownia VR

więcej

Bezpieczeństwo wewnętrzne

więcej

Kryminologia

więcej

Kosmetologia

więcej

Prawo

więcej

Psychologia

więcej

Dietetyka

więcej

Pedagogika

więcej

Studia podyplomowe

więcej

Konferencja Prac Młodych Dietetyków - Nagrody

« wróć

Za nami II Ogólnopolska Konferencja Prac Młodych Dietetyków i Kół Naukowych zorganizowana przez Wyższą Szkołę Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi. W wydarzeniu wzięli udział eksperci z dziedziny dietetyki oraz studenci ze szkół wyższych z całej Polski. Podczas Konferencji wyłoniono najlepsze wystąpienia ustne oraz najlepsze prace w sesji plakatowej.

Serdecznie gratulujemy Wyróżnionym! 

 

NAGRODZONE PRACE

Sesja ustna:

Miejsce 1

Czy wykorzystanie doniesień na temat osi jelito-wątroba ma zastosowanie w leczeniu żywieniowym pacjentów ze stwierdzoną Niealkoholową Chorobą Stłuszczeniową Wątroby?

Viktoria Hawryłkowicz1 , Anna Gudan,1 Patrycja Załęska1, Joanna Palma1 , Ewa Stachowska1.

1Pomorski Uniwersytet Medyczny. 

 

Miejsce 2

A może fermentowana herbata bez kombucha? Kombucha - wartościowy produkt czy chwilowy trend?

Joanna Walczyńska1, Klaudia Melkis1, Oliwia Mielczarek1.

1Pomorski Uniwersytet Medyczny. 

 

Miejsce 3

Wpływ diety ketogenicznej na jelitową syntezę krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych u zdrowych osób aktywnych fizycznie.

Anna Gudan1, Ewa Stachowska1.

1Pomorski Uniwersytet Medyczny. 

 

Nagrody:

 Pakiety dostępu do programu firmy Kcalmar

Nagrody książkowe – Wydawnictwo Galaktyka

Pakiety preparatów firmy PharmaNord i SanProbi

Zestaw upominków - Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi 

 

 

Sesja plakatowa:

Miejsce 1:

Wpływ żywności zawierającej tryptofan, serotoninę i melatoninę na jakość snu

Katarzyna Kurek 1, Justyna Piwińska1

1Studenckie Koło Naukowe przy Zakładzie Dietetyki Klinicznej, Uniwersytet Medyczny w Lublinie

 

Miejsce 2:

Badanie wśród ludzi do 30 r.ż. na temat roli psychobiotykóww zwalczaniu depresji spowodowanej zagrożeniem epidemiologicznym SARS-COV-2

Karolina Winckowska1, Natalia Wittek-Smorąg1

1Koło Naukowe Młodych Dietetyków

Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi

 

Miejsce 3:

Preparaty rozpuszczalnego błonnika pokarmowego jako potencjalne składniki żywności funkcjonalnej

Karolina Lubaś1 , Malwina Wójcik1, Kamila Kapuśniak 2

1 Katedra Dietetyki i Badań Żywności

2 Katedra Biochemii, Biotechnologii i Ekotoksykologii

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie

 

Wyróżnienie:

Badanie wiedzy dotyczącej probiotyków i spożycia żywności probiotycznej wśród studentów uczelni wyższych z terenu województwa małopolskiego i śląskiego

Justyna Waśniowska1, dr. Sławomir Kwiatkowski2

1 Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, Wydziału Zdrowia Publicznego

2 Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, Wydziału Zdrowia Publicznego, Katedra i Zakład Podstawowych Nauk Medycznych

 

Nagrody:

 Pakiety dostępu do programu firmy Dietico

Nagrody książkowe – Wydawnictwo Galaktyka

Pakiety preparatów firmy PharmaNord

Zestaw upominków - Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi 

 

 

Organizator:
Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu
Współorganizator:
CEIE
Erasmus +
 
Konferencja odbędzie się pod Patronatem Honorowym Prezydenta Miasta Łodzi Hanny Zdanowskiej

 

Komisja przyznająca nagrody - Moduł II  - wystąpienia ustne:

Rektor prof. WSBiNoZ dr hab. Wojciech Welskop

Dyrektor Instytutu Dietetyki: dr Agnieszka Gutowska –Wyka

dr Anna Sztekmiller - Szymańska

dr Dominik Matusiak

mgr Adrian Kwaśny

 

 

Komisja przyznająca nagrody - Moduł II -  Sesja plakatowa:

Dyrektor Instytutu Dietetyki: dr Agnieszka Gutowska –Wyka

dr Anna Sztekmiller-Szymańska

mgr Adrian Kwaśny

mgr Paulina Konrad

 
Konferencja organizowana przy wsparciu projektu Erasmus + ECNAD - Enhancement of Clinical Nutrition and Dietetic Practice in Palestine (numer projektu: 609696-EPP-1-2019-1-PS-EPPKA2-CBHE-JP). 

created by: Strony Internetowe Łódź